En række fortællinger, der giver indblik i almindelige menneskers virkelighed under pestens hærgen fra 1347 til 1750. Til historisk og epidemiologisk interesserede læsere.
Gennem en række fortællinger, baseret på historiske vidnesbyrd, får vi indblik i dagligdag og virkelighed for helt almindelige mennesker på pestens tid. Vi møder de jyske fiskere, der fandt handelsskibet, der i 1350 gik på grund i Jammerbugten med en ækel last af opsvulmede lig og dermed bragte pesten til Danmark. Sydeuropæiske læger, der beskyttede sig selv med voksbehandlede dragter og lange næb, hvis de da ikke flygtede ud på landet. Vi hører om utallige virkningsløse kure og om den katolske kirke, der pegede fingre og samtidig tog sig godt betalt for at give folk aflad. Om byen Venedig, der som den første by dengang indførte karantæne på 40 dage, når folk udefra ankom, og om de fattige studenter i København, der påtog sig det farlige job som ligbærere. Til slut i bogen er en "pestens ABC" med tidslinjer og fakta. Jette Varmer er forfatter, oversætter og foredragsholder.
Farverige og uhyggelige fortællinger og anekdoter. Bogen er absolut velskrevet. Dog tænker jeg, at målgruppen er lidt snæver i forhold til de mere grundige historiske værker om pesten.
Om de store epidemier i Europas historie centreret omkring pesten, og hvordan epidemierne skabte ændringer i samfundet, findes de historisk grundige værker: Den blege rytterDen fjerde rytter og i Den fjerde rytterOm de store epidemier i Europas historie centreret omkring pesten, og hvordan epidemierne skabte ændringer i samfundet, findes de historisk grundige værker: Den blege rytter og i .