Henvender sig primært til læserne af Millers øvrige bøger og andre, der interesserer sig for anderledes og personligt oplevede rejse- og samfundsbeskrivelser.
Efter at have opholdt sig ti år i Europa, primært i Paris og Grækenland, følte Miller sig i 1939 nødsaget til at forlade det Europa, han ellers følte sig godt tilpas i og tog tilbage til USA. Her foretog han umiddelbart efter i 1940-41 sammen med vennen og maleren Abe Rattner en slags "genopdagelsesrejse" gennem det USA, han forlod ti år før. Det er denne rejse han skriver om i denne bog, der oversættes til dansk for første gang. Samtidig med den geografiske rundrejse, der bringer ham fra øst til vest og gennem sydstaterne, bevæger han sig i essayistiske forløb gennem en lang række emner omkring det "mentale" Amerika: naturen, de retslige forhold, de sortes vilkår, krigens fremmarch i Europa, filmstjernernes liv mm. Gennemgående er Miller nok begejstret for landet, men tilsvarende kritisk og forbavsende frisk i synet på sine egne landsmænd.
Miller har fået udgivet en lang række bøger på dansk især første halvdel af 80'erne, bl.a. essaysamlinger og erindringer. USA-rejsen har HM også skrevet om i Breve til Anaïs Nin. Andre rejse- og tilstandsbeskrivelser om USA er Vejene af Jack Kerouac nok den mest kendte, men også John Fantes og Don DeLillos romaner ligger i samme felt.
Beskrivende og reflekterende rejse- og essaybog fra 1940-41, hvor Miller efter ti års ophold i Europa genoplever og kritisk kommenterer sit hjemland.