Books / nonfiction

Det danske paradoks : debatbog om kræftbehandlingen


Description


Interview med Knud Juel .

Kræftplanerne har revolutioneret kræftbehandlingen i Danmark og behandlingen og udstyret er i top. Alligevel ligger Danmark i bund, når det gælder kræftoverlevelse. Syv eksperter giver deres bud på hvor det går galt, og hvordan vi kommer videre.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 11. June 2010

By

By

Mette Fersum

d. 11. June 2010

Bogen er til dem, der interesserer sig for kræftbehandlingen i Danmark. Det er ikke mindst en debatbog, om kræftforskningens paradokser.

7 forskere/læger beskriver i denne bog deres synspunkter vedrørende kræftbehandlingen. Kræftforskningen har stor fremgang, men forfatterne belyser, at der er mange modstridende kræfter, og ønsker for hvilke metoder der skal bruges, og hvordan kræftbehandlingen skal udføres. Der er mange spørgsmål og mange facetter. Kommer patienterne for sent til lægen? Fokuserer vi for lidt på forebyggelse? Skal der være fri forskningsaktivitet eller strategisk forskning? Skal alle brystscreenes? Skal der være diagnostiske centre? Skal der være ventetidsgaranti for alle kræftpatienter, når nogle former er meget langsomt udviklende? Kræftbehandlingen i Danmark har fået tilført særdeles mange ressourcer. Kristian Lund, Chefredaktør på Dagens Medicin skriver i indledningen, at den politiske årvågenhed er monstrøs, men ser man alene på middellevetid eller dødelighed, så har Danmark ikke fået det forventede udbytte af investeringen.

Håndbog om kræftbehandling - nu og i fremtiden, 2007, men denne bog indeholder dog også emner om livshåb.

Paradokserne lines op, og der er så mange modstridende holdninger og løsninger, at patienterne dør imens. Det er en udmærket debatbog, der forhåbentlig får nogen til at vågne op, og forholde sig kritisk til brugen af ressourcer i dansk hospitalsvæsen. Jeg håber politikerne vil læse i den også.