Books / nonfiction

Det personlige lederskab : i et udviklingspsykologisk perspektiv


Description


2. udgave af en grundbog om det personlige lederskab, som bliver anvendt flittigt i diverse efteruddannelser i ledelse på både diplom- og masterniveau.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 1. Apr. 2014

By

By

Jørgen Bartholdy

d. 1. Apr. 2014

De mange der i disse år er i gang med en diplomuddannelse i ledelse, vil kunne bruge denne bog til at supplere faget "Personlig ledelse", men den kan i øvrigt benyttes af alle ledere, der vil udvikle sig ledelsesmæssigt.

Inge Schützsack Holm er organisationspsykolog og psykoterapeut med særlig interesse for mindfulness. Hun arbejder med ledelsescoaching og underviser desuden på diplomuddannelsen i ledelse. Hendes adgang til at skrive Det personlige lederskab er, at hun finder den eksisterende litteratur for sprogligt kompliceret og upersonlig. Hendes egen bog baserer sig i vid udstrækning på konkrete fortællinger om de problemer ledere slås med i det daglige, fortællinger, som er "kondenseret" fra coachingforløb fra hendes private praksis. Selvom Holm hverken sprogligt eller hvad det personlige angår adskiller sig fra andre forfattere indenfor emnet. I 11 kapitler, der runder emner som tilknytning, mindfulness-processer, autenticitet og meget andet, kommer hun fint rundt om emnet, og bogen vil kunne bruges til selvstudium af ledere på niveauet. Bogen er uden illustrationer, men der er noter og en fin litteraturliste.

Der er mange bøger om personlig ledelse, og vejene til emnet er da også flere. Lederiets substans tager som denne afsæt i subjektive historier og henvender sig til samme publikum.

Velskrevet og ligefrem bog om personlig ledelse der sprogligt og indholdsmæssigt placerer sig midt i feltet af bøger om emnet.


The libraries' assessment

d. 25. Mar. 2021

By

By

Jytte Bræmer

d. 25. Mar. 2021

2. udgave af en grundbog om det personlige lederskab, som bliver anvendt flittigt i diverse efteruddannelser i ledelse på både diplom- og masterniveau.

Der er en stærk sammenhæng mellem personlighed og lederadfærd. Derfor er viden om og indsigt i det personlige lederskab vigtigere end viden om diverse ledelseskoncepter. De ændrer sig over tid, men lederens personlige rolle består og præger organisationen. Forfatteren bruger derfor viden fra udviklingspsykologien til at skabe forståelse for, hvorfor man som leder agerer og reagerer, som man gør. Ledelsestilen er et resultat af de akkumulerede erfaringer gennem livet - helt fra livets begyndelse. Det understreger betydningen af det subjektive. Ikke at ting ikke kan ændres, men en bevidsthed og selvindsigt hos lederen er altafgørende. Tilknytningsteorier, følelsen af autonomi, naturlig følelse af autoritet og selvværd, indre ligevægt og ikke mindst en oprigtig interesse for mennesker er temaer, som forfatteren knytter an til ledelsesopgaven. Litteraturliste og stikordsregister.

Forfatteren har en stor teoretisk viden om udviklingspsykologi, som hun på fornem viser kobler med sin store erfaring som coach, psykoterapeut og organisationskonsulent. Bogen er beriget med citater fra ledere, som hun har mødt i sin praksis, og som på fornem vis illustrerer hendes pointer.

Ændringen fra 1. udgaven er to nye kapitler om mod, sårbarhed og ensomhedsfølelse. Om emnet findes bl.a. Lederskabelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. July 2014

By

By

Ole Jakobsen

d. 30. July 2014