Da Katrine Marie Guldagers far dør i en ulykke, udløses en lang række konflikter. En arvestrid, tavse magtkampe og usunde relationer ser dagens lys. Til læsere af romaner om familien og stærke kvinder samt Guldagers faste læserskare.
I 1988 mister forfatteren først sin bedste veninde og herefter sin far. Et kæmpe traume, som får vidtrækkende konsekvenser for den unge kvinde. Hun skal håndtere sin sorg, men står også udenfor familiefællesskabet. Forfatterens forældre var skilt, men faderens død udløser svære følelser hos familiens kvinder. Til sidst bliver hun nødt til at trække sig fra familien. Katrine Marie Guldager er bedst kendt for serien "Køge-krøniken".
Velskrevet og alvorstung selvbiografisk roman. Den rummer en stor ensomhedsfølelse, og en følelse af at stå udenfor en lukket kreds. Desværre er kredsen i dette tilfælde forfatterens egen familie. Efter faderens død, lukker familiens kvinder sig om sig selv, men de tager ikke forfatteren med ind. Hvorfor? Det er en stærk fortælling om tab, ensomhed og om at finde sin vej, at modnes og blive til som forfatter, uden familien. For ikke at tale om en meningsløs arvestrid.
Andre danske forfattere har ligesom Guldager taget et moderopgør/familieopgør. Her har især Leonora Christine Skov markeret sig med Den, der lever stilleMin mor var besatRampen, men også forfattere som Peter Øvig og Jesper Stein har fulgt trop med hhv Min mor var besat og RampenAndre danske forfattere har ligesom Guldager taget et moderopgør/familieopgør. Her har især Leonora Christine Skov markeret sig med Den, der lever stille, men også forfattere som Peter Øvig og Jesper Stein har fulgt trop med hhv og RampenAndre danske forfattere har ligesom Guldager taget et moderopgør/familieopgør. Her har især Leonora Christine Skov markeret sig med Den, der lever stille, men også forfattere som Peter Øvig og Jesper Stein har fulgt trop med hhv Min mor var besat og .