Books / nonfiction / bibliografier

Det sorte skæg : om at være dansk muslim


Description


Debatbog med gennemgang af islam som religion og kultur i Danmark. Første halvdel af bogen beskriver islam og kortlægger muslimerne i Danmark. Anden halvdel handler om yderligtgående muslimer og terrorisme.

Reviews (5)


The libraries' assessment

d. 17. May 2018

By

By

Camilla Sejerøe

d. 17. May 2018

"Det sorte skæg" er en kort gennemgang af islam som religion og kultur i Danmark. Desuden er den et indlæg i debatten omkring islam og terrorisme. For unge, men også voksne, der gerne vil øge deres viden om islam.

Tarek Hussein er dansk muslim, jurist og debattør. Hans ærinde er, at det er helt muligt at være dansk og at være muslim. At elske både Danmark og islam. Han beskriver islam helt enkelt i første halvdel af bogen - hvad er islams fem søjler, hvordan er det med medgift, hvad er en imam og meget andet. Anden halvdel handler om yderligtgående muslimer og terrorisme som forfatteren tager klart afstand fra.

Bogen her er velskrevet og enkel. Især første halvdel er fyldt med fakta, og er et enestående indblik i en religion og kultur, som nok ikke er kendt af ret mange uden for de muslimske fællesskaber. Det er en personlig bog, idet forfatteren tager udgangspunkt i sig selv og sine oplevelser, men det bidrager kun til at gøre bogen læsevenlig.

Selvom Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk!Glansbilleder er mere polemisk og personlig, er der alligevel lighedspunkter. Også Geeti Amiri har med Glansbilleder debatteret det at være dansk og muslim, bare fra en kvinde-vinkelSelvom Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk! er mere polemisk og personlig, er der alligevel lighedspunkter. Også Geeti Amiri har med debatteret det at være dansk og muslim, bare fra en kvinde-vinkel.


Kristeligt dagblad

d. 30. May 2018

By

By

Steen Skovsgaard

d. 30. May 2018


Information

d. 8. June 2018

By

By

Khaterah Parwani

d. 8. June 2018


Weekendavisen

d. 25. May 2018

By

By

Martin Krasnik

d. 25. May 2018


Religion

2018, nr. 3

By

By

Bodil Kruse (f. 1944)

2018, nr. 3