16 borderline-ramte fortæller om, hvordan det er at leve med diagnosen. Derudover beskrives sygdommen og de nyeste behandlingsmetoder grundigt. Målgruppen er alle som er i kontakt med personer med borderline.
Bogen starter med en historisk udredning af den psykiske sygdom og fortæller bl.a. om de vigtige fremskridt, der er sket inden for de sidste 20 år. Ud fra emner, som går igen hos de 16 interview-personer, kommer bogen omkring, hvilke problematikker man kæmper med som borderline-diagnosticeret. Det, de fleste bl.a. har tilfælles er, at de har lidt fysisk og/eller psykisk overlast i opvæksten, hvor deres personlighed blev udviklet. Bogen har til hensigt at give de borderline-diagnosticerede og deres pårørende en stemme i debatten og være med til at afmystificere diagnosen borderline. Borderline er nemlig, i modsætning til for bare en årrække siden, i dag muligt at leve med, helt uden symptomer.
Let tilgængeligt og grundig bog om emnet. Kan bruges til opgaveskrivende og til pårørende som gerne vil vide mere om den psykiske sygdom.
Bag om borderlineBorderline fra 2010 minder på mange måde om denne. Den tager også udgangspunkt i patienterne og fortæller om deres diagnoser og liv. Borderline fra 2012 har en mere videnskabelig tilgang til emnetBag om borderline fra 2010 minder på mange måde om denne. Den tager også udgangspunkt i patienterne og fortæller om deres diagnoser og liv. fra 2012 har en mere videnskabelig tilgang til emnet.