Books / nonfiction for children

Detektivbogen


Description


Om arbejdet som detektiv, bl.a. skygning af personer, indsamling af beviser, kodeskrift, fantombilleder og fingeraftryk. Med tips, opgaver, og lege.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 11. Nov. 1999

By

By

Lis Mikkelsen (skole)

d. 11. Nov. 1999

Før man anskaffer denne bog, må man overveje, om man på skolebiblioteket vil have anvisninger stående på, hvordan man fx åbner en dør med en dirk – også selv om der gøres opmærksom på, at det er ulovligt. Der er flere anvisninger i Detektivbogen der kan være problematiske. Jeg ville eksempelvis ikke bryde mig om at få strøet kakao på møblerne for at få afsløret eventuelle fingeraftryk, og opskriften på den kemiske sammensætning, der afslører blod, ville jeg også være ked af at få afprøvet i mit køkken. Tager man bogen som en harmløs spøg, er der mange timers god underholdning for børn, der gerne vil lege detektiver. Bogen er opbygget som en regulær fagbog. I seks afsnit fortælles om detektivens forskellige arbejdsområder. Til hvert afsnit er der opgaver og forslag til øvelser. Læseren får ind imellem gode historier om berømte detektiver. Bagest i bogen er der læseideer, forslag til detektivlege, ordliste og forslag til udflugter. Bogen har sjove tegninger af Per Gustavsson og er til fritidslæsning for elever i 4.-5. kl.


The libraries' assessment

d. 11. Nov. 1999

By

By

Walther Knudsen

d. 11. Nov. 1999

En lidt om alt-bog om detektivarbejde: politiarbejde, kriminalteknik, lege, koder, gør det selv-aktiviteter, en håndfuld minimysterier og meget andet. På trods af det meget stof og de mange ideer er bogen ikke ganske vellykket. For mange af ideerne er udokumenterede: Lav et periskop – ja, men bogen viser blot ikke hvordan. Flere af koderne er kun verbalt beskrevne; her ville et par tegnede skitser hjælpe svært på forståelsen. Det samme gælder ved forklaringen på fantombilleder og flere andre projekter. Der er intet i stil eller illustrationer der fortæller om vi er i den voksne faktaverden eller i barnets legeunivers. Læseideerne går fra Agaton Sax til Jan Guillous Coq Rouge og Sjöwall & Wahlöö, næppe realistiske læseforslag til målgruppen, de 9-12-årige. Ideerne blomstrer og billederne er skægge, men som grundlag for selvvirksomhed er bogen for overfladisk. På fritidshjem (et ældre ord for SFO) og blandt spejdere hvor der er unge og voksne til hjælp vil bogen bedre kunne bruges som idébank.