Med cases fra egen praksis skriver Erik Østenkjær om redskaber til at hjælpe børn og unge til et psykisk sundt liv. Bogen er for interesserede i psykologi og selvudvikling samt pårørende til familiemedlemmer med psykiske udfordringer.
Erik Østenkjær, førende inden for præstationspsykologi og mentaltræning, skriver om den omfattende diagnosticering af børn og unge og hvilke konsekvenser det medfører for den enkelte, familien og samfundet. Med overskrifter som "Udredning af diagnose", "Himba-stammen", "Kønsidentitetsfamilien", "Diagnosefamiliens dynamik", "En historie om en psykosefamilie" mv. skriver forfatteren om fx kommunens, forældrenes, psykiatriens håndtering og indgriben, når et barn har brug for hjælp. Med afsæt i egne observationer og erfaringer skriver Østenkjær, at en holdningsændring er nødvendig for bedre at hjælpe børn og unge med at være psykisk sunde.
Med sandfærdige beretninger om behandlingsforløb i egen praksis kritiserer forfatter Erik Østenkjær diagnosekulturen. For Østenkjær er det problematisk, at der er en stigning i antallet af børn og unge, som man tror er syge, men som i virkeligheden er sunde og reagerer på en sygelig livssituation. Bogen har interessante og tankevækkende pointer om diagnoser, behandlersystemet og forældreansvaret.
Andre titler som berører diagnoser, psykiske udfordringer samt mental udvikling er fx Psykiatri og diagnoserPræstationskulturDiagnoser, Præstationskultur og DiagnoserAndre titler som berører diagnoser, psykiske udfordringer samt mental udvikling er fx Psykiatri og diagnoser, og DiagnoserAndre titler som berører diagnoser, psykiske udfordringer samt mental udvikling er fx Psykiatri og diagnoser, Præstationskultur og .