Books / nonfiction for children

Dinosaurer - og andre kæmpeøgler


Description


Om forsteninger, planteædende dinosaurer og rovdinosaurer, deres forsvinden og vor tids dinosaurer. Med stavelsesdelte ord.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 13. June 2000

By

By

Lene Kristiansen

d. 13. June 2000

Dinosaurer er stadig "hot stuff", men alligevel er der langt fra de store og flotte bøger, vi har set mange af de sidste år, og til dinosaurerbogen her – selvom den har lix 20 og "man" kan læse den selv. Efter en kort introduktion fortælles om 8 dinosaurer/arter, mest om deres størrelse sat i forhold til fx elefanter, mennesker mv., samt lidt om deres specielle egenskaber. Oplysningerne er sparsomme, og det er som om Bent Jørgensens legendariske fortælleglæde ikke kommer til sin ret når der skal tages læsetekniske hensyn. Teksten virker for opremsende og for tam i forhold til emnet, og der står ikke meget en ægte dinosaurerelsker ikke ved i forvejen. Bortset fra et enkelt foto (uden forklaringer) er bogen illustreret af en blanding af sort/hvide og farvelagte tegninger. Troels Gollanders Dinosaurer (95/25) er den, den kommer tættest på, men pga. det lidt større format og et mere spændende layout vil Gollanders stadig blive valgt som de første, – hvis der er mulighed for at vælge. Fra 9/10 år.


The libraries' assessment

d. 13. June 2000

By

By

Knud Stadelund (skole)

d. 13. June 2000

Den faglige læseserie Læs dansk fakta udvides med denne titel, der på basis af lix 20 fortæller om de populære dinosaurer. De to første opslag omtaler perioden, de levede i, og om forskellige forsteninger. Derefter følger 12 opslag, der omtaler bl.a. Iguanodon, Brachiosaurus, Tyrannosaurus, Velociraptor, Maiasaur, Stegosaurus, flyveøgler og svaneøgler. Desuden gives et bud på, hvorfor dinosaurerne uddøde. Bagest i bogen er der et stikordsregister samt en litteraturliste. Det er en kortfattet, men informativ bog, der på trods af den begrænsede plads får mange oplysninger med. Den læsebearbejdede tekst, der understøttes af billeder i både s/h og farver, kan selvlæses fra ca. 3. kl. Skolebibliotekerne har mange titler om emnet, men den foreliggende kan være en udmærket appetitvækker til bl.a. de mere omfattende, der er nævnt i litteraturlisten. Bogen kan anvendes til selvstændig læsning og som del af et fagligt læsesæt fra 3 Klassetrin.


Geografisk orientering

Årg. 31, nr. 2 (2001)

By

By

Morten Høyer

Årg. 31, nr. 2 (2001)