Bogen kan appellere til forskellige læsere, der gerne vil læse om virkelighedens skæbner, flygtninges danmarkshistorie, jødernes historie eller 2. verdenskrig.
Forfatteren er historiker. Hun har tidligere arbejdet ved DIIS's afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier. Bogen fortæller om de jødiske børn, der kom til Danmark kort før besættelsen 1940. De kom fra Tyskland, Østrig og Tjekkoslovakiet. Det var tanken, at de skulle videre til Palæstina, men 184 børn strandede i Danmark. Bogen beskriver de kvaler, børnene havde og de anstrengelser organisatorerne havde med myndigheder, plejefamilier og de "besværlige" børn. Situationen blev ikke lettere af tyskernes invasion 9. april 1940. Herefter gjaldt det om at holde de jødiske børn udenfor offentlighedens søgelys. Med jødeaktionen i 1943 sluttede flygtningenes ophold i landet, en del reddede sig til Sverige, men en fjerdedel blev taget af tyskerne.
Forfatteren har udgivet Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940, Af hensyn til konsekvenserne : Danmark og flygtningespørgsmålet 1933-1940 og Udsendt til Tyskland : dansk flygtningepolitik under besættelsen. Sidste titel skrevet sammen med Hans Kirchhoff. Der findes en del andre relevante værker, fx Unge jøders flugt 1939-1945 og Dengang i Danmark : jødisk ungdom på træk 1932-1945.
Et grundigt og veldokumenteret værk, der bl.a. stiller det stadigt aktuelle spørgsmål: Hvordan behandler vi de mennesker som er på flugt fra uretfærdighed og forfølgelse?.