Digte om en ung mands begær og dæmoniserede seksualitet i en familie og kultur, hvor han ikke er velkommen. Til læsere af ny dansk lyrik og alle med interesse for minoritets- og queererfaringer og islam.
Digterjeget er tidligt bevidst om sin (homo)seksualitet, der ikke tolereres i hjemmet eller i den muslimske kultur, hvor han vokser op. Alle seksuelle erfaringer finder sted i det skjulte, "for alle historierne lærer os / at en dreng der er til drenge / er en død dreng". Digtene beskriver en ung mands søgen efter kærlighed og accept oven på en opvækst med vold og siden udstødelse. I digtene bruger Elias Sadaq islamisk mytologi, ritualer og udtryk sammen med konkrete scener fra barndommen og ungdommen i Danmark. Den gennemgående djinn-figur (åndevæsen) kan læses som synonym for den skjulte seksualitet. Elias Sadaq er foruden forfatter også dramatiker og har bl.a. udgivet monologen Den unge Elias' lidelser.
En medrivende digtsamling fra en stærk stemme, der uden omsvøb beskriver smertefulde erfaringer, som fortjener at se dagens (spot)lys.
Dansk-somaliske Amina Elmis prisvindende debutdigtsamling BarbarPå min huds sorthed omhandler sammenlignelige tematikker. I digtsamlingen På min huds sorthed skriver Aaiún Nin også om queererfaringer, vold, undertrykkelse og racismeDansk-somaliske Amina Elmis prisvindende debutdigtsamling Barbar omhandler sammenlignelige tematikker. I digtsamlingen skriver Aaiún Nin også om queererfaringer, vold, undertrykkelse og racisme.