Hvem er Døden? Hvordan er Døden blevet skildret gennem de sidste mange hundrede år? Denne bog blander et spektakulært billedmateriale, da Døden indtager en central skikkelse i kunsthistorien, med fine tekster. Coffee table-bog til dem med interesse i Døden som begreb og mere overordnet til dem med interesse i kunst- og kulturhistorie.
Døden har, mere eller mindre, været en central skikkelse, i forhold til kunst- og kulturhistorien, siden Døden gjorde sin entre i Johannes Åbenbaringen - ja, Døden kom før det, men er i forhold til måden kristendommen greb Døden an på. Bogen er inddelt i 11 kapitler med titler som "Husk, du skal dø", "Hvem er Døden?" og "Døden i krig." Hvert kapitel tager afsæt i centrale aspekter af forståelsen af Døden og indledes med tekst og afsluttes med billeder (hvorunder der også er billedtekster). Bogens fokus er primært den vestlige kultur med afstikkere til Japan og Mexico og i forhold til aktualitet, så nævnes COVID-19 også. Bogen indledes med et forord af forhenværende biskop Kjeld Holm og afsluttes med billedliste, litteraturliste og noter.
Emnet kan fremstå morbidt, og det er flere af billederne da også, men det er vigtigt at forstå Døden som begreb i et kunst- og kulturhistorisk perspektiv. Det er en smuk bog, en bog med korte introduktioner til spændende emner, og en bog der gør, at man får lyst til at dykke dybere ned i emnet.
Andre bøger om døden er fx Dødens triumfTæt på døden og Tæt på dødenAndre bøger om døden er fx Dødens triumf og .