Denne fjerde bog i forfatterens serie om livet i 1400-tallets Helsingør, henvender sig som de foregående i højere grad til læsere af historiske romaner end til en bredere kreds af krimilæsere.
Vi er i Helsingør, 1486. Byggeriet af Vor Frue Klosterkirke er ved at være tilendebragt. Der mangler kun lidt af det indvendige, men malerne er i gang, og fra Lübeck er en gruppe træskærere netop ankommet med en spritny udskåret altertavle, sponseret af den lokale lensmand. En morgen findes liget af den fremmede træskærermester, og den gamle byggesagkyndige munk, Johan, som vi tidligere har mødt i en mindre gigtplaget udgave, må i gang med at løse gåden. Vi genkender andre personer i den lille by, og forfatterens baggrund som historiker skinner også tydeligt igennem. Der er styr på detaljerne, og bogen er fremragende historieformidling. Desværre fungerer den knap så overbevisende som (kriminal)roman. Personerne er lidt tomme og fortællerytmen er noget tung. Som i tidligere titler i serien er der kort over byen dengang, og ordforklaringer og efterskrift støtter den historiske vinkel, men styrker også fornemmelsen af historieformidling.
Dette er som nævnt det 4. bind i en serie, der bedst kan sammenlignes med Martin Jensens om Eske Little, byfoged i Assens. Denne har dog mere historiefaglig tyngde, men til gengæld heller ikke samme fortællemæssige lethed som Jensens.
Forfatteren beskriver i kriminalromanens form livet i Helsingør i sidste halvdel af 1400-tallet. Fremragende historieformidling.