En bog om patientkontakt, forskning og behandling på nye præmisser. Henvender sig til alle med interesse for den danske sundhedssektor.
Lægerne Michael Hejmadi og Andreas Pihl skriver, med bidrag fra medforfatter Frederik Lindhardt, om den smuldrende tillid læge og patient imellem samt det pressede sundhedsvæsen. Med et tilbageblik på lægevidenskabens historie, skriver forfatterne om den franske læge René Laënnec's opfindelse af stetoskopet i 1816. Med overskrifter som "Familielægen", "Teknologierne i horisonten", "Cyberdiagnosticering", "Fremtiden begynder nu" m.fl. skriver forfatterne, at der er udfordringer ift. at leve op til at være et velfungerende sundhedsvæsen. Blandt flere nævner forfatterne ny teknologi, nye arbejdsgange, nyt selvbillede - læge og patient imellem, nye incitamentsstrukturer og de nye relationer. "Hvis man kan og skal vælge og har alle muligheder at vælge imellem hele tiden, så risikerer det valg at blive en byrde snarere end en frihed".
En velskrevet og interessant bog, som byder på kendskab til den danske sundhedssektor indefra og stiller spørgsmålstegn ved det skred, der efterhånden forekommer hyppigere i tillidsforholdet systemet og sundhedspersonalet imellem. Titlens "Doktor Hansen" referer til Ove Sprogøes rolle som læge i Matador.
Af andre titler som også debatterer det danske sundhedsvæsen versus samfundsudviklingen findes: Det nære sundhedsvæsenDet danske sundhedsvæsen - hvis ansvar? og Det danske sundhedsvæsen - hvis ansvar?Af andre titler som også debatterer det danske sundhedsvæsen versus samfundsudviklingen findes: Det nære sundhedsvæsen og .