Bogen giver lærere på alle undervisningsniveauer ideer til genren drama - i danskundervisningen, tværfaglige projekter samt drama som valgfag. Desuden er bogen beregnet til dramastuderende.
Forfatteren er lektor i dansk og drama og underviser på seminariet samt på PD i drama. Med udgangspunkt i folkeskolens formål for drama giver V.B. en bred indføring i genren. Bogen er inddelt i 6 kapitler med en efterfølgende epilog, bilag, noter samt henvisninger til kildematerialer. Bogen virker overskuelig, og teksten er letlæselig. Traditionen i skolen med at læring er stillesiddende arbejde, og noget man kan læse sig til, har vi mulighed for at gøre op med, ved at anvende mere drama i undervisningen. Bogen giver undervisere baggrundsviden om genren samt inspiration til øvelser til den daglige undervisning - fra små lette rim og remseøvelser til ideer til opvarmning til endnu større projekter, hvor udtryksmidlet er kroppen og stemmen. Et kapitel drejer sig om at skabe et teaterstykke fra ide til forestilling.
Dramaøvelser for begyndere af Josef Broich kan ligeledes inspirere undervisere.
Bogen giver en bred indføring i dramagenren og bør være tilgængelig på såvel skolernes lærerbibliotek som på voksenbiblioteket. Studerende samt lærere i skolen kan hente inspiration til dramaundervisningen. Jeg fandt flere gode ideer til små dramaøvelser til litteraturundervisningen i skolen.