Books / fiction for children / roman

Drengen der gik baglæns


Description


Andreas har mistet sin storebror, og han savner ham. Han ønsker bare, at han kunne få ham tilbage. Måske vil det lykkes, hvis tiden kunne gå baglæns? Andreas har en løsning.

Reviews (6)


The libraries' assessment

d. 6. Nov. 2012

By

By

Bo Knudsen

d. 6. Nov. 2012

Søren Vinterbergs prisbelønnede novellefilm fra 1994 som bog, til oplæsning/selvlæsning for de ca. 9-12-årige. Tankevækkende og egnet til en snak om sorg hjemme eller i skolen. Forside matcher indhold.

Det er filmens to manuskriptforfattere, der sammen har skrevet bogen. Den lægger sig tæt op ad filmen, og præcis som filmen rammer bogen mange følelser med både dyb alvor og humor. Vi er helt inde under huden på hovedpersonen, og hans tur ind i sorgen og ud igen er overbevisende og solidarisk og absolut uden belærende voksenforklaringer. Andreas' bror dør i en ulykke. Og mens forældrene har skyldfølelse, og ikke kan bære tabet, glider Andreas længere ind i sine tvangstanker og -handlinger. Han begynder at gå baglæns for at få tiden til at gå baglæns, hvilket fører til et "møde " med broderen og en accept af tabet. Bogen er helstøbt, og mit gæt er, at den, som filmen gør nu, vil indgå i temaarbejde i mange 4-6. klasser. Brøggers s/h tilpas skæve og surrealistiske tegninger giver også stof til samtale.

Bogen er tæt på filmen. Dens kombination af alvor og humor får mig til at tænke på Fupz Aakeson. Fx billedbogen Så blev farfar et spøgelse, 2005.

Thomas Vinterberg og Bo hr. Hansen har sammen lavet en fin bog, især til oplæsning. Der er mange facetter af både alvor og humor, og det er en historie, der virkelig lejrer sig i både voksne og børn.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. Nov. 2012

By

By

Merete Ahner

d. 30. Nov. 2012


Berlingske tidende

d. 27. Jan. 2013

By

By

Kari Sønsthagen

d. 27. Jan. 2013


Politiken

d. 1. Dec. 2012

By

By

Dorte Hygum Sørensen

d. 1. Dec. 2012


Weekendavisen

d. 7. Dec. 2012

By

By

Lars Bukdahl

d. 7. Dec. 2012


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 2 (2013)

By

By

Julie Schnoor, Martin Blok Johansen

Årg. 66, nr. 2 (2013)