Poetisk kollektivroman om opvækst på det gamle Vesterbro og udlængsel. Læsere, der er vokset op i 30'erne og 40'erne vil genkende stemningen, men romanen er for alle, der holder af en indtagende historie og tidsportræt med følsomme personportrætter.
Jørgen Riel (f. 1931) er nok bedst kendt for sine humoristiske skrøner om udstationerede fangstfolk i Nordøstgrønland. Men et af hovedværkerne er denne delvist selvbiografiske poetiske trilogi om Vesterbrodrengen Peter Eje, hans familie og de andre beboere på det gamle Vesterbro fra den tid hvor man kendte hinanden, gaden var befolket af mangfoldige eksistenser, fædre forsvandt og piger kom galt af sted. Peter har udlængsel, og går i sin forsvundne fars fodspor som sømand på Østen. Senere genser han Amy, med hvem han har et barn, og vennen Kristian. Riel er en vaskeægte storyteller, der i sin evne til at opsluge læseren i sit univers kan sammenlignes med en Karen Blixen.
Samlet udgave af Du bor i dit navn, 1976, Floder i havet, 1977, og Strejfer mine drømme, 1978. Riels En antikvarboghandlers erindringer skildrer ligeledes det gamle Vesterbro i samme periode, men med kras humor.
Riel tegner i denne trilogi et indtagende og poetisk billede af den verden han kendte som en Vesterbro-dreng og hans udlængsel mod fjerne himmelstrøg, og for de læsere som måske kun kender Riel som den humoristiske skrøne-skriver venter her en indlevende opvæksthistorie og tidsbillede, med følsomme portrætter af drenge og mødre.