Denne antologi behandler emnet dysleksi og henvender sig til alle undervisere i læsning og skrivning gennem hele uddannelsesforløbet. Bogen har stor relevans på pædagog- og læreruddannelsen samt ved videreuddannelse af pædagoger og lærere. Alle undervisere, men især dansklærere, specialundervisningslærere samt læsevejledere kan have stor gavn af bogen.
Bogen er oversat fra svensk og tilpasset danske forhold. De 14 forfattere giver samlet en gennemgang af emnet vinklet fra mange forskellige sider, grundet deres forskellige baggrunde og tilgange til emnet. Hvilket resulterer i, at de kommer godt rundt om emnet. Bogen kan både læses i sin helhed eller kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden. Til alle kapitler findes en omfattende litteraturliste, som især studerende kan have god gavn af. Det er en både velskrevet og interessant udgivelse, som giver god forståelse for årsagerne til læse- og skrivevanskeligheder samt redskaber til undervisning af børn og unge med dysleksi.
Titler som Det gode læseforløb, 2005, Læsedidaktik - efter den første læseundervisning, 2010, Læseforståelse : hvorfor og hvordan?, 2011, og Jørgen Frosts Håndbog i læsevejledning, 2009, er oplagte at læse sammen med denne bog.
Velskrevet brugsbog for alle undervisere, der arbejder med børn og unge med læse- og skrivevanskeligheder.