Godmodig og munter fortælling fra stationsbyen Broum i Vestjylland i 1960'erne. Alle bestræbelser sættes til for at klubbens førstehold skal rykke op i serie 1 i fodbold. Henvender sig mest til en ældre målgruppe, der kan genkende miljø og humor fra perioden.
Hver tirsdag mødes udtagelseskomitéen for at sætte holdet til weekendens kamp. Skummere, hans bror Søren, Bajong og Tolveren vejrer morgenluft for det lokale fodboldhold. Men for at kunne stille det perfekte hold er forhindringerne mange. Dog er kreativiteten hos komitéen og i byen endnu større, og snart bliver der bestilt lokaler til den store oprykningsfest hos Herdis på byens kro.
Bogen er at sammenligne med en gammel dansk folkekomedie eller afsnit af "Huset på Christianshavn". Personerne er beskrevet med lune og varme, og de godmodige misforståelser og skæve indfald står i kø. Der er mange fine detaljer fra det lille samfund, og selv om nogle måske vil finde flere af indfaldene lidt for fjollede, er det en vellykket humoristisk bog med fine (sommetider noget karikerede) persontegninger. Det er forfatterens romandebut, og han betegner den selv som "en hyldest til det lette og sorgløse".
I Fisketyven beskriver Marie Grønlykke også et lokalsamfund og dets skæve personer med sympati og munterhed.