En filosofisk fagbog på et videnskabeligt niveau der er målrettet universitetsstuderende og andre med en videregående interesse for filosofiske og religiøse spørgsmål.
I en række artikler diskuterer og analyserer Hannah Arendt en række tænkere, herunder Søren Kierkegaard, Albert Camus, Martin Heidegger, Karl Jaspers, Franz Kafka, Karen Blixen m.fl. Disse forfattere og filosoffer indgår i en systematisk gennemgang med forklaringer på temaer om eksistensfilosofi, religion, tradition og modernitet. Gennem artiklerne formidles en litterær og religiøs tilgang, som viser en aktiv deltagelse i debatten omkring en europæisk kultur og tradition. I en efterskrift af Mikkel Thorup: "Introduktion til en antifilosofisk filosof: Hannah Arendt" er det muligt at få en nærmere redegørelse for Hannah Arents tanker og bogens tilblivelse.
Hannah Arendt (1906-1975) blev født i Tyskland, og flygtede under anden verdenskrig til USA, hvor hun arbejdede som professor i filosofi. Der er udkommet flere af hendes filosofiske værker på dansk.
En væsentlig udgivelse på dansk af en af de store tænkere i det 20. århundrede. I bogen formidles en engageret viden i filosofiske spørgsmål og relationer mellem religion og modernitet.