Antologi med det fælles tema - eksistensens galskab - hvis sprog fordrer akademisk trænede læsere. Antologien er derfor mest, og meget, velegnet til eksistensfilosofiske studier på universitetsniveau.
Kirsten Hyldgaard er ph.d. i filosofi ved Aarhus Universitet, og har tidligere udgivet bøger om filosofi. Emnet her er redegørelser for de kliniske begreber neurose, perversion og psykose i freudiansk-lacaniansk belysning og disses anvendelser i videnskab og kunst og kultur. KH analyserer morderen Peter Lundins psyke og motiver via hans En morders bekendelser, og berører i den sammenhæng fænomenet fængselsgroupies, kvinder der tiltrækkes af voldelige, indsatte mænd. KH analyserer desuden kunstværkerne The Wire (tv-serie), westernfilmen Once upon a time in the West og Peter Høegs thriller Kvinden og aben i samme teoriramme. Fokus er bogen igennem på, hvorledes subjektet henvender/ikke henvender sig til den anden og hvordan det sociale konstrueres.
Bogen består af nye samt omarbejdede skrifter. De omarbejdede "Heideggers angst og Lacans'", "The Wire : et paranoidt sociologisk mesterwærk", "Hvorfor tænker vi? : og hvornår er vi dumme" samt "Abens poetik : portræt af Peter Høegs forfatterskab" er alle tidligere publiceret i tidsskrifter. Litteraturlisten har titler til viderelæsning.
Sprogligt svært tilgængelig, men fængslende, videnskabelig antologi om dyssociale personlighedsstrukturer, anskueliggjort ved videnskab, kunst og kultur.