Books / fiction / roman

Elastik


Description


En ung kvinde på kant med livet. Hun er ensom og føler lede ved tilværelsen, men allermest hader hun at være defineret af sin krop og sit køn.

Reviews (8)


The libraries' assessment

d. 9. Mar. 2018

By

By

Marianne Majgaard Jensen

d. 9. Mar. 2018

Alice keder sig, hun er ensom og hader de grænser, som hendes krop og køn sætter, hun er kæreste med Simon, elsker Mathilde og har sex med Mathildes mand. Fin roman om køn, identitet og (mis)brug af hinanden. For læsere af ny dansk litteratur.

Romanens jeg-fortæller er en ung kvinde, der bor i København sammen med kæresten Simon. Han tager et halvt år til Hanoi, og Alice sumper hen i ligegyldighed og ensomhed, hun sidder i sofaen og ser serier. Hun er forelsket i karismatiske Mathilde og går i seng med hendes mand, måske for at blive set, måske for at blive til, måske bare for at være noget. Forholdet til Simon går i stykker, og hun sidder tilbage som "... en fortabt lille pige med sprukne læber og et ensomt blik ...". Johanne Bille debuterede i 2015 med Tænk nu hvis.

Alice er usikker og narcissistisk, men samtidig drives hun af frihedstrang: Hun hader at være spærret inde og defineret af sit køn og kan ikke nøjes med det forventelige i livet som parforhold, job, børn og rækkehus. Romanen giver et stilsikkert og velskrevet billede af en ung kvinde, som er fyldt med "ennui", hun er ikke hjemme i sin egen krop og kan kun se sig selv, når hun spejler sig i andre. Lille roman, smukt omslag, let læst men med mange lag. Fint bidrag til ny dansk litteratur.

Andre gode bud på nutidige danske forfattere, som tematiserer køn, krop og eksistens, er fx Peter Højrup, Sidsel Falsig Pedersen og Bjørn Rasmussen.


Politiken

d. 7. Apr. 2018

By

By

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 7. Apr. 2018


Jyllands-posten

d. 17. July 2018

By

By

Nicklas Freisleben Lund

d. 17. July 2018


Information

d. 6. Apr. 2018

By

By

Kristin Vego

d. 6. Apr. 2018


Weekendavisen

d. 6. Apr. 2018

By

By

Linea Maja Ernst

d. 6. Apr. 2018


Standart

Årg. 32 nr. 2 (2018

By

By

Marie Marcussen Lerche

Årg. 32 nr. 2 (2018