Bøgerne om Emily the Strange henvender sig primært til teenagepiger.
Den tredje bog i pocketformat om goth-pigen Emily ligner de to foregående, både i indhold og udstyr. Den ca. 13-årige Emily sætter fortsat en ære i ikke at være som alle andre, og det forsøger hun bl.a. at leve op til ved at kigge igennem sin kikkert den forkerte vej eller ved at opleve verden, som var den et af Eschers fiksérbilleder. Bogen er bygget op over dobbelte sideopslag, hvor det første opslag præsenterer et udsagn, som så tilføjes en uventet drejning i det efterfølgende opslag. I nogle tilfælde udgøres den uventede udvikling af et ordspil eller en leg med sproget. Som bogens dobbeltbundede titel antyder, handler indholdet både om at tænke over og om at se på verden på en anden måde end den sædvanlige, og det er naturligvis et vigtigt projekt for målgruppen af unge piger; men det er tankevækkende for en voksen (mandlig) læser, at indholdet samtidig handler uhyre meget om at spejle sig og at blive set.
Bøgerne om Emily the Strange ligner i kraft af deres slagkraftige ikonografiske billedsprog med en heftig brug af rødt, sort og hvidt - tilsat en effektfuld spejlvirkning - reklameverdenens glittede magasiner.
Emily-bøgerne er hurtigt læst (eller måske snarere: gennembladret) og rummer ind imellem nogle vittige og originale iagttagelser, som målgruppen sikkert vil nyde at kunne spejle sig i.