"Så længe jeg stod på bagben, gjorde det ikke ondt uanset hvor meget gulvet brændte". Tre isbjørne fortæller om deres liv som forfatter, cirkusartist og ikke mindst som berømt isbjørneunge i Berlin Zoo. Til nysgerrige læsere af underfundige romaner med noget på hjerte.
I første ud af tre dele møder vi mormoren, der voksede op som cirkusartist i Moskva. Nærmest ved et tilfælde begynder hun at skrive dagbog, og det bliver til hendes selvbiografi der løbende udgives af en gammel, bitter flamme i form af en søløve. Hendes tekster provokerer regimet, og hun bliver hjulpet i eksil i Berlin. Her møder hun sin mand, og de får datteren Toska, som vi hører om i anden del, delvist fortalt af rovdyrstræneren Barbara, der er menneske. Toska lever også sit liv i rampelyset, og hun føder sønnen Knut, som får et kort men intenst liv i Berlin Zoo med berømmelse og kærlighed. Forfatteren er født i Japan, men bor i Tyskland. Dette er hendes første bog på dansk.
Når man først indstiller sig på præmissen med at isbjørne går rundt blandt mennesker, er der meget godt at hente i romanen, som er fortalt med overskud og glimt i øjet. Især første del har fine passager om at være markant anderledes og prøve at passe ind i et samfund med de ressourcer man har.
Nærliggende at sammenligne med klassikeren Kammerat NapoleonDen danske borgerkrig 2018-24Dans dans dansEn vild fårejagt. Dyr som fortællere finder man også i Den danske borgerkrig 2018-24 og i Murakamis Dans, dans, dans og En vild fårejagtNærliggende at sammenligne med klassikeren Kammerat Napoleon. Dyr som fortællere finder man også i og i Murakamis Dans, dans, dans og En vild fårejagtNærliggende at sammenligne med klassikeren Kammerat Napoleon. Dyr som fortællere finder man også i Den danske borgerkrig 2018-24 og i Murakamis Dans, dans, dans og En vild fårejagtNærliggende at sammenligne med klassikeren Kammerat Napoleon. Dyr som fortællere finder man også i Den danske borgerkrig 2018-24 og i Murakamis Dans, dans, dans og .