En lille bog, der portrætterer den kloge gamle jøde og tidligere kz-fange, Elias Levin.
Forfatteren gengiver i bogen en række samtaler, som han førte med sin gamle ven Elias Levin fra december 2002 til februar 2003. Den enkelte samtale er gengivet med en kort forfatterkommentar, og man kommer tæt på den veltalende gamle mand og hører om hans betragtninger og oplevelser fra et liv, der både indeholdt en succesrig erhvervskarriere, et ophold i Theresienstadt under 2. verdenskrig og en mangeårig aktiv indsats i den jødiske menighed i København. Den jødiske tro og det ortodokse jødiske miljø var en vigtig bestanddel i Elias Levins liv, så læseren må affinde sig med en del uoversatte religiøse udtryk i teksten men får til gengæld en autentisk oplevelse af sproget inden for murene i den jødiske menighed.
Elias Levin havde et stort forfatterskab bag sig med en række værker om de jødiske begravelsespladser og erindringsbøger fra kz-opholdet, der følges op af denne portrætbog.
En lille portrætbog med indtryk fra det jødiske miljø i København, der først og fremmest kompletterer Elias Levins erindringsbøger men også kan være af interesse for ældre københavnere, der har mødt og handlet med bogens hovedperson i årene efter besættelsen.