En kvantitativ lille, knap 200 s., roman om livets forgængelighed, om at vi ikke er her for evigt. En bog om tab, smerte og vemod, om hvad der venter os alle, jf. titlen. Holdt mere i mol end i dur, til refleksion, eftertanke og alvor, hvilket da også falder godt i tråd med bogens kulsorte omslag.
Philip Roth føjer nye facetter til et allerede stort forfatterskab med fortællingen om bogens hovedperson. Han kunne netop være enhver, her er vi ved hans begravelse med de efterladte slægtninge samlet ved graven for at mindes, for efterfølgende at følge ham i barn- og ungdom, voksenliv, familie, tre ægteskaber, børn, karriere, megen sygdom og sluttelig død. Et liv skåret i en række erindringsglimt. Hvad og hvorfor gik det galt undervejs med alderdom, ensomhed og fysisk forfald til følge. Holdt i en nøgtern "low-key" tone, en illusionsløs, stoisk fortælling der kan synes svær at lægge fra sig, og som stiller sig til rådighed til at spejle sig i!.
Philip Roths læsere vil kunne nikke genkendede til forfatterens (selv?)reflekterende fortælleteknik. Roth er en stor "storyteller" der atter tager afsæt i 1900-tallets amerikanske jødiske middelklasse, her gøres det måske især med appel til læsere med et vist mål af bagage og erfaring i tilværelsen.
En lille stor roman om en rejse gennem tilværelsen med dens glæder og sorger. En roman om altings endeligt og om måske bare at gøre som fortælleren siger undervejs: "Bare tag det som det kommer. Stå fast, og tag det som det kommer".