"Er du stolt af at være mand, og er du den mand, du gerne vil være?" Sådan maner forfatteren til maskulin selvransagelse i en interessant filosofisk bog på akademisk niveau om mandens moderne identitet. For akademisk orienterede mænd og kvinder, som interesserer sig for selvudvikling og måske følger og endda orker samfundsdebatten om køn og identitet.
"Bogen skulle handle om ham, vi holder af, græder med, undgår, hader og er jaloux på. Ham vi alle ønsker ikke at være, og ham, vi så gerne vil være." Sådan lyder nogle af forfatterens indledende ord til dette første bind af en trilogi med serietitlen: "Vildfarelsernes trilogi". Bogen er i 6 kapitler. Overskrifterne er "Mandens maskerade - en associeret kakofoni", "Den psykologiske han", "Den antikke helt og den moderne slyngel", "Vor tids mand - kosmisk osmose", "Seksualitet og spiritualitet i mandens tilværelse" og "Erfaringernes og oplevelsernes betydning". I sidstnævnte kapitel skriver forfatteren bl.a. om "Oplevelsernes intensitet", "Den frigjorte oplevelse" og "Mandens form og uorden". Kim Gørtz (f. 1967) er cand.mag. i filosofi og psykologi, bl.a. redaktør på fx Coaching i nyt perspektiv.
En bog som kommer med en interessant opfordring til maskulin selvransagelse, men som med sit akademiske sprog desværre ikke henvender sig til enhver mand eller kvinde.
Bogen er første del af påtænkt trilogi. Om den maskuline identitet fx også Mandens byrde.