Books / nonfiction

Et arbejdsliv i acceleration : tiden og det grænseløse arbejde


Description


Baseret på forskningsprojektet "Tidsmiljøer i det grænseløse arbejde", undersøges tid og acceleration i det moderne samfund, og hvordan arbejdslivet påvirkes heraf. Desuden gives bud på, hvordan vi skaber arbejdslivskvalitet gennem formning af arbejdspladsens tidsmiljø.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 24. July 2013

By

By

Jette Landberg

d. 24. July 2013

For de der interesserer sig for arbejdsmiljø på arbejdspladsen og studerende på området.

Bogen er skrevet ud fra et forskningsprojekt om det grænseløse arbejde, finansieret bl.a. af Arbejdsmiljøforskningsfonden og RUC. Ønsket fra forskergruppen er, at deres resultater skal kunne bruges i praksis ude på arbejdspladserne. Kapitlerne kan læses som et samlet hele eller hver for sig. Forskergruppen har set på det psykiske arbejdsmiljø i forbindelse med grænseløst arbejde og på hvilke tiltag, man kan gøre for at dæmme op for eventuelle uheldige følger. Først får vi en introduktion til begrebet tid og mangel på samme, efterfølgende afdækkes begrebet tidsorden og den forskellige tidsopfattelse, de forskellige aspekter af begrebet grænseløshed og følgerne af kontroltab. Vi introduceres til rytmebegrebet, der kan bruges til at modvirke de negative følger af grænseløshed. Til slut 3 kapitler med cases fra bl.a. skoler og konferencecentre.

En anden bog om det grænseløse arbejdsliv og selvledelse er Det grænseløse arbejdsliv af Raastrup Kristensen. Den fokuserer mest på ledelse og selvledelse. Boje Andersens Manual til et bedre arbejdsliv giver medarbejderen en lettilgængelig vejledning i at få et bedre arbejdsliv på flere områder. Bogen her bærer præg af at være et forskningsprojekt og ser grundigt på både dårlige og gode konsekvenser af nye arbejdsformer.

Et spændende og grundigt bidrag til litteraturen om psykisk arbejdsmiljø og tidspres.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. Oct. 2013

By

By

Flemming Platz

d. 28. Oct. 2013


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 12 (2013)

By

By

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 12 (2013)