Bogens hovedperson er en stærk og selvstændig kvinde i 1600-tallets Danmark, og bogens læsere skal findes blandt dem, der holder af historiske romaner og stærke kvindefortællinger.
Året er 1630 og den 15-årige Anna vil under ingen omstændigheder giftes med den ældre Ulrik, så hun sendes til sine tanter på Falster for at komme på bedre tanker. Her møder hun den unge fattige Ditlev og forelsker sig hovedkuls. Deres kærlighed får konsekvenser, og Anna sendes til Skåne for at føde sin datter uden for ægteskabet. Da hun kommer hjem må hun gifte sig med Ulrik og blive frue på Ulriksborg. Da Ulrik nogle år senere dør nægter hun at gifte sig igen, og hun overtager selv driften med hjælp fra vennen Jørgen, men livet er ikke nemt, og da svenskerne indvaderer Danmark og overtager Ulriksborg, må hun indlede et forhold til deres kaptajn Per Brahe for at redde sit hjem. Bogen er en jeg-fortælling fra Christian IV's Danmark om en usædvanlig kvinde, der tager sine egne valg og lever med konsekvenserne.
Erling Pedersens romaner Kongens mærke, 2007, Kongens kvinder, 2009 og Kåre Johannessens 12. bind af Slægten; Forræderen, 2009 er også fortællinger om kvindeliv på Christian IV's tid.
Romanen om den stærke og selvstændige Anna er en god fortælling fra Christian IV's tid, og jeg-fortælleren giver et godt flow i fortællingen.