Et opgør med standardiseret hæmmende managementtænkning med anvisning på, hvordan virksomheder med "bløde" videnskabelige metoder kan opnå "hårde" resultater på bundlinjen. Primært til virksomhedsledere og sekundært til studiebrug.
Med henvisninger til bl.a. en række personligheder og filosoffer inden for den humanistiske videnskab introducerer forfatterne et nyt begreb: sensemaking. Sensemaking defineres som forståelse, fortolkning og placering af viden i rette sammenhæng mhp. bedre indblik i markedsdynamikken. Med sensemaking og andre metoder fra humanvidenskaberne brugt på den rigtige måde kan virksomheden skabe overblik over og bedre forståelse af de "bløde" faktorer, som påvirker folks købemønstre og forbrugsvaner. En indsigt som ikke kan opnås med de traditionelle managementværktøjer. Bogen er baseret på og udbygget med erfaringer fra forfatternes samarbejde med Lego, Samsung, Adidas, IBM og Coca-Cola.
En bog direkte henvendt til erhvervslederen med nye spændende og velargumenterede betragtninger men også med en noget hyped tilgang til emnet. Det centrale kapitel med præsentation af humanvidenskabelige tilgang kan virke ustruktureret og de mange henvisninger til fx Habermas, Alice Munro og Platon lidt søgte i en bog som denne. Virksomhedseksemplerne borer ikke særligt dybt, men spiller godt sammen med fremstillingen og supplerer slutkonklusionerne på bedste vis.
Vinklen er ny og ses ikke samlet beskrevet på dansk.