Bogen kan bruges i skolen med børn i 4.-5. klasse, til selvlæsning fra 11 år. Bogen handler om slægtsforskning i et parallelt forløb inspireret af kernefysikken og Heissenberg, tonen er filosofisk og humoristisk.
I symbiose med nogle usædvanlige illustrationer fortælles historien om Kvante, der på den dag, hvor hans lillebror skal fødes, går en tur på kirkegården. Han mindes den storebror der døde inden fødslen, og tænker på hvor han selv ville være, hvis han ikke var født. Kvante møder derefter i tanker afdøde og nulevende slægtninge, da de er på hans alder. Det er en vigtig og bærende pointe i bogen, der giver den stor relevans i forhold til emnet slægtsforskning. Billederne er tegnet med konturstreger med flere underliggende transparente lag. Billedsiden er dynamisk og virtuos, farveholdningen er præget af farverne gul og brun i forskellige ofte retro-agtige nuancer. Der bruges en del gravsten også for de nulevende, så blot uden dødsår. Teksten er ligeså dynamisk og humoristisk, og den bruger en del dialog, men også tidstypiske referencer. Bogens pressemeddelelse kalder forfatterens andre børnebøger for ofte kontroversielle, det synes jeg ikke denne er, men den kræver fokus af sin læser, og måske formidling for at blive opdaget. Illustrator kendes bl.a. for tegneserier for voksne. Smukt boghåndværk.
Jeg kender ikke noget andet.
En original og interessant bog om slægtshistoriens betydning for det enkelte menneske. Bogen har meget at byde på, både æstetisk og indholdsmæssigt.