Bogen giver overblik over aktuel dansk evalueringskultur i grund- og ungdomsuddannelserne. Den er mere til teoretikere og studerende end til praktikere - selv om disse kan finde stof til refleksion og til lokale beslutninger.
Bogen indeholder fem artikler med hver sin forfatter. Redaktøren lægger hårdt ud med et forsøg på at give bud på afklaring af flertydigheder i evalueringslabyrinten. Uden at gøre sig megen umage for at blive forstået definerer hun begreber, problemstillinger og udfordringer. Jens Dolin er anderledes stringent og klar i mælet i sin kritiske gennemgang af store internationale evalueringer som fx PISA-undersøgelserne. Den traditionelle karaktergivnings problemer behandles i klart sprog af Tanja Miller med reference til et forskningsprojekt i gymnasiet. Torben Spanget redegør spændende for sit forskingsprojekt - også i gymnasiet - om fagligt evaluerende lærer-elevsamtaler. Her er stof til andre skoleformer også! Det er der også i Ellen Kroghs afsluttende artikel om portfolio i skriftlig dansk i gymnasiet. Til sidst korte biografier om forfatterne. Efter hver artikel findes en omfattende litteraturliste med bøger og artikler på flere sprog.
Der er ikke fundet tilsvarende materiale til direkte sammenligning, men litteraturen om evaluering er mangfoldig - ikke mindst takket være denne udgivelses forfattere.
En seriøs udgivelse med overblik over seneste forskningsbaserede faglighed om evaluering mere henvendt til studerende end til underviserne.