Hvad afgør den retning, ens liv tager? Familie, venner, kærester, tro eller filosofi? Det prøver den tyrkiske kvinde Peri at finde ud af i denne roman, som er for tænksomme læsere, der gerne udforsker eksistentielle emner i kombination med private forhold.
Peri er ud af en velhavende muslimsk familie i Istanbul. Der klippes mellem hendes barndom i 1980'erne, et ophold i Oxford i 2001-2002 og et tyrkisk nutidsspor i 2016. Barndomshjemmet er uharmonisk og iskoldt, og i Oxford er den meget dygtige Peri splittet mellem sin muslimske baggrund og de sekulariserede medstuderende. Samtidig forelsker hun sig i en karismatisk professor, der underviser i intet mindre end gud. Peri spejler sig i sine to veninder, der er alt det, hun ikke er, men efter et sammenbrud vender hun tilbage til det patriarkalske Istanbul. Her bliver hun gift med en rig mand og lever et velbehageligt og tomt liv, men pludselig trænger fortiden fra Oxford sig på. Elif Sharek er prisbelønnet og meget læst i hjemlandet Tyrkiet, og dette er hendes fjerde roman, der udkommer på dansk.
Udmærket roman, hvor der er mange tematikker på spil, ind i mellem måske for mange. Sproget er smukt og flydende, mens kompositionen længe er stiv for først til allersidst at komme til sin ret.
Kan læses på linje med fx Ian McEwan og landsmanden Orhan Pamuk Arkitektens lærling.