En nyskabende bog om børneopdragelse, som først og fremmest henvender sig til forældre, men pga. sin særlige synsvinkel også kan interessere pædagoger og dagplejere.
Forfatteren er psykoterapeut med 20 års erfaring i at arbejde med børn og familier. Det specielle ved bogen er, at forfatteren bygger på de nyeste neurovidenskabelige landvindinger, hvilket ses af de mange henvisninger til videnskabelig litteratur. Hun viser, hvordan forældrenes opdragelsesmetoder påvirker udviklingen af barnets hjerne. Hun kobler på smukkeste vis videnskab og praksis sammen på en alment forståelig men ikke overforenklet måde og kommer med mange gode råd om, hvordan forældre i hverdagen kan imødekomme barnets behov for stimulation, struktur og anerkendelse og dermed påvirke barnets sociale og følelsesmæssige udvikling i gunstig retning. De sidste afsnit er viet forældrenes selvomsorg. De mange indbydende illustrationer viser instruktive billeder af hjernen og udtryksfulde fotos af børn og voksne i situationer, der matcher teksten.
Med sit direkte udgangspunkt i neurovidenskabelig forskning adskiller bogen sig meget fra andre bøger om børneopdragelse, selv om nogle af de praktiske råd kan være de samme.
En nyskabende, indsigtsfuld og engagerende bog om børneopdragelse, hvor forfatteren har formået at formidle sine neurovidenskabeligt funderede teorier på en forståelig måde uden at forfladige. Her kan både forældre og fagfolk hente inspiration.