Selvskade er tegn på mistrivsel og et stigende problem blandt unge. Mere end 20% af eleverne i 9. klasse har eller har haft en selvskadende adfærd. Bogen henvender sig til fagpersonale, der arbejder med unge og vejleder i forebyggelse og hjælp til de unge. Kan også læses af pårørende til selvskadende og bruges til opgaveskrivning.
Bogen baserer sig på den nyeste forskning og beskriver relevant biologi og psykologi i forbindelse med selvskadende adfærd, samt den rolle, internet og sociale medier spiller. Læseren vejledes i at opspore og vurdere tegn på selvskade og får gode råd til samtale med den unge, vennerne og forældrene. Forebyggelse, handleplaner og behandlingsmetoder beskrives, og bogen slutter med en meget fyldig litteraturliste til videre studier.
Bogen kommer godt omkring emnet, er skrevet i et alment læsbart sprog og har et fint, overskueligt layout. Dog fremstår de gule kapiteloverskrifter i sidefoden blege og utydelige, og halvdelen af bogens bagside (med gul tekst) er nærmest ulæselig. Bogen er meget anvendelig i mange faglige og oplysende sammenhænge.
Bo Møhl har også skrevet SelvskadeAt skære smerten bortSelvskadens psykologiJeg gør mig ondt, når -Når livet gør ondt og At skære smerten bort. Lotte Rubæk har skrevet ns psykologi. I Jeg gør mig ondt, når - og Når livet gør ondt hører vi også de unges fortællinger om selvskade, lige som i flere biografierBo Møhl har også skrevet Selvskade og . Lotte Rubæk har skrevet Selvskadens psykologi. I Jeg gør mig ondt, når - og Når livet gør ondt hører vi også de unges fortællinger om selvskade, lige som i flere biografierBo Møhl har også skrevet Selvskade og At skære smerten bort. Lotte Rubæk har skrevet . I Jeg gør mig ondt, når - og Når livet gør ondt hører vi også de unges fortællinger om selvskade, lige som i flere biografierBo Møhl har også skrevet Selvskade og At skære smerten bort. Lotte Rubæk har skrevet Selvskadens psykologi. I og Når livet gør ondt hører vi også de unges fortællinger om selvskade, lige som i flere biografierBo Møhl har også skrevet Selvskade og At skære smerten bort. Lotte Rubæk har skrevet Selvskadens psykologi. I Jeg gør mig ondt, når - og hører vi også de unges fortællinger om selvskade, lige som i flere biografier.