Sociologen Emilia van Hauens bog, der er relativt let forståelig, henvender sig bredt til alle, der interesserer sig for evolution og fællesskab, almindeligt samfundsinteresserede, offentlige og private ledere og ansatte, studerende og sociologer.
Vi får et overblik over de værdier, vi har dyrket de sidste 30 år: Selvudvikling, branding, identitet, samtidig med at bogen peger frem mod de værdier, der netop nu får større og større betydning. Vi nærmer os et paradigmeskift, hvor vi går fra at være egofikserede til at fokusere mere på formålet med vores eksistens. Tendensen går mod fællesskaber, ikke nødvendigvis de traditionelle, snarere end selvudvikling. Emilia van Hauen vil med sin bog være med til at skabe evolution med begreber som co-creation og eksistensmatrix, der er en model for den menneskelige eksistens mellem autonomi og fællesskab. Hun inddrager en lang række trendforskere og samfundsdebattører og slutter af med en fyldig litteraturliste.
Jørgen I. Jensen har med sin bog Jeg-automaten, 2006 også berørt egoismen og i teologisk sammenhæng plæderet for, at der kræves både et jeg og et du, hvis menneskeheden skal komme videre. Der er udkommet adskillige bøger om begrebet lykke, bl.a. Tor Nørretranders' Glæd dig, 2007, som forfatteren refererer til.
Et interessant indlæg i samtids- og fremtidsdebatten. Velegnet til debat i skoleklasser og på uddannelser og i det hele taget alle vegne, hvor man gerne vil have det kollektive ansvar tilbage i fokus.