Roman i krydsfeltet mellem spændings- eller underholdningsroman og rejseroman fra Indien/Pakistan for læsere med interesse for religion og samfund.
Fidalis vej fortæller om amerikanske Nick, der bliver beskyldt for mord, og som derfor flygter fra Peshawar i Pakistan gennem uvejsomme egne til den indiske del af Kashmir. Han træffer Fidali, som redder hans liv. "Fidalis vej" er helt konkret vejen gennem bjergene men samtidig i overført betydning hjertets vej og den kærlighed, som kan redde medmennesker - set i modsætning til tankens vej, pligt og ideologier. Nick slår sig ned i en afsides by og forelsker sig i den smukke Aysha, som er læge på byens sundhedsklinik. Området har hidtil været præget af fredelig sameksistens, men islamiske fundamentalister og indiske sikkerhedsstyrker skaber konflikter, der ender i blodbad. Godt sprog, men persontegningen er klichépræget og som spændingsroman er bogen ret langtrukken. Beskrivelsen af områdets geografi, kultur og historie fungerer godt men lidt indforstået med et væld af stednavne og udtryk på urdu og hindi. George Mastras har været rygsækrejsende i Kashmir og har stort kendskab til områdets geografi, historie og kultur. Fidalis vej er hans første roman.
I krydsfeltet mellem rejseroman og spænding finder vi fx Gardners Farvel Gemma, 2003, men den er ikke ideologikritisk.
Spændings- og rejseroman, som tematiserer sammenstødet mellem ideologier. Godt sprog og læseflow, men for lang, for indforstået og for klichépræget.