Bogen henvender sig til børn i 0.-2. der vil høre om flagermus og kan læses af elever i 3.-4. klasse. Den kan bruges til at skaffe sig viden om emnet, til arbejdet med indholdslæsning, og til de børn der har lyst til at læse eller få læst om flagermus i fritiden.
Bogens tekst veksler mellem den fortællende forfatter, der kommer ind på de sagn og myter, som knytter sig til dyret og generelle ting som livscyklus og føde, og et interview med en vandflagermus, der fortæller om levesteder, føde, sonarskrig og en del andet. Der er rigtig mange informationer at hente, og mange børn vil sikkert opleve sproget som mere nærværende end det i traditionelle fagbøger. Teksten er med dobbelt linjeafstand og indeholder en del lange ord. Den ledsages af sort/hvide tegninger, som ikke kan siges at have meget med en fagtekst at gøre og godt kan opleves som lidt barnlige. Jeg oplever bogen, som lidt i konflikt med sig selv og den lægger sig i en zone mellem fag- og skønlitteratur.
Lars Henrik Olsens Flagermus og deres unger er en fremragende bog til samme målgruppe.
En fagbog til større børn skriver forlaget, men den synes at fungere bedst som højtlæsningsbog til lidt yngre børn. En informativ og nærværende tekst som svækkes af illustrationerne.