Generationsroman om fodbold, seksualitet, ungdomsoprør, kvindebevægelse og mandeproblemer er her i en genudgivelse til alle, der ønsker at læse om 68-generationens idealer og kampe.
Romanen er en beretning skrevet i brevform i løbet af en måned i 1977 fra en kriseramt far til hans lille søn. Frands har fornyligt mistet sin barndomsven, været indlagt på psykiatrisk afdeling p.g.a. et selvmordsforsøg og er blevet skilt fra sin kone. Han reflekterer i brevene over sin barndom på Amager og venskabet med Frank, som siden er blevet professionel fodboldspiller, over sin egen akademiske karriere og engagement på venstrefløjen, og over sit nu mislykkede ægteskab med Katrin. Læseren hører både om de få enestående øjeblikke på fodboldbanen og i seksuallivet, hvor alt går op i en højere enhed, og om bagsiden af medaljen, når alt politiseres, ideologierne stivner og manderollen skal redefineres. Romanen genudgives som 1. bind af serien "Tiderne Skifter evergreens".
Romanen er en klassiker, som bestemt stadig er værd at læse. Den regnes som en af de vigtigste generationsromaner fra 1970'erne med en karakteristik af periodens idealer og konsekvenser.
Af andre romaner om 1968-generationen kan nævnes Anders Johansens Alle de brugte dage fra 2014, der også omhandler en mand i krise. I forhold til 1. udg. fra 1979 er omslaget ændret lidt, men indholdet er identisk.