Bogen henvender sig til ledere og menige medarbejdere i erhvervslivet og er også brugbar i kursussammenhænge.
Psykologen, videnskabsjournalisten og forfatteren Daniel Goleman er en glimrende popularisator. Hans ideer fra bestselleren Følelsernes intelligens, 1997 er her videreudviklet til at gælde på arbejdspladsen og bygger på 25 års empirisk forskning og de nyeste landvindinger inden for neurologien. Bogen er baseret på en lang række undersøgelser af større virksomheder, der viser hvor vigtig en rolle følelsesmæssig intelligens spiller for fremragende præstationer hos enkeltpersoner, grupper og organisationer, og ikke mindst hvor altafgørende den er hos ledere. Forfatteren beskriver de elementer, der indgår i følelsesmæssig intelligens på arbejdspladsen, og hans gode nyhed er, at følelsesmæssig intelligens ikke er genetisk fastlagt, men kan udvikle sig hele livet. Han konkluderer, at intellektuel intelligens alene ikke er nok. Den skal kombineres med følelsesmæssig intelligens for at muliggøre øget arbejdsglæde, produktivitet og konkurrenceevne på et arbejdsmarked i hastig forandring.
Selv om bogen betegnes som 2. udgave, afviger den ikke fra 1. udgaven fra 1999, der dog sikkert trænger til at blive udskiftet mange steder.
Med sin betoning af de bløde, følelsesmæssige værdier på arbejdsmarkedet både på det organisatoriske og på medarbejderplan er bogen stadig en velskrevet, populærvidenskabelig klassiker på sit felt.