Dette debatoplæg om folkeskolens udfordringer er interessant for alle med politisk interesse i samfundet samt folkeskolen og de udfordringer som skoleverdenen står over for i disse år. Især politikere, folk med dagligt virke i folkeskolen samt lærerstuderende bør læse bogen. Men også skolepolitisk engagerede forældre kan med fordel læse bogen.
Niels Egelund kendes af alle med interesse i skoleverdenen. Han har stor viden om folkeskolen og er meget synlig i den politiske debat om folkeskolen. I øjeblikket er han direktør for Center for Strategisk Uddannelsesforskning, som har til formål at undersøge, hvorfor det ikke lykkes at nå målsætningen om, at 95% af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse. Denne bog tager sit udgangspunkt i årsagsforholdene hertil ved at debattere de 5 største udfordringer for folkeskolen: førskoletilbud af høj kvalitet, drengenes fagligt lave niveau, klassernes størrelser, lærernes kompetencer samt overgangen til ungdomsuddannelserne.
Bogens målgruppe kan også læse andre bøger af Niels Egelund eller den mere filosofisk anlagte skoledebatbog God uddannelse i målingens tidsalder : etik, politik, demokrati, 2011.
Spændende debatoplæg som temmelig sikkert bliver en del af skoledebatten de næste mange år.