Gennem tænkere som Platon, Thomas Hobbes og Jean-Jacques Rousseau formidles det hvordan der fra antikken og frem til i dag, er blevet udkæmpet en voldsom kamp om fortællingen om folket. Dette danner grundlag for forfatternes tema, at der stadig i dag bliver udkæmpet politiske og kulturelle kampe om folket som begreb. For interesserede i samfundsdebat og idéhistorie.
Bogens to forfatterne viser, hvordan der kæmpes om folket som begreb og hvordan politiske bevægelser kæmper om at definere hvem folket er og hvem der ikke tilhører folket. Med baggrund i tidligere tiders tænkere, trækkes en analytisk tråd frem til nutidens tolkninger og genfortolkninger af begrebet. Her analyseres og diskuteres nutidens højre- og venstrepopulisme, der bruger begrebet aktivt i deres politiske og kulturelle projekter. Der tages eksempler op som fx Inger Støjberg, Men In black-bevægelsen under corona-pandemien, demonstrationer vedrørende mink-sagen og politikere, såsom Alex Vanopslaghs, brug af de sociale medier. Forfatternes pointerer herved, hvordan den politiske filosofiske tradition stadig kan være nøgle til at forstå vores samtid.
Velskrevet og interessant idéhistorisk og politisk analyseredskab og indspark i debatten. Netop udgangspunktet i nogle af de historiske tolkninger af folket som begreb, danner en god ramme for at analysere og diskutere samtiden ditto. Sproget er akademisk.
Populismens århundrede er en lignende titel, dog med et bredere fokus.