Landlig natur var der masser af på Langeland i 1930'erne, men ikke meget idyl for de fattige. Med Marie i centrum fortælles uimodståeligt om en familie og et Danmark i forandring. Kan læses af alle, der ikke kan holde sig fra en fremragende roman af en dansk forfatter.
Forfatteren bygger af sin egen slægts historier en fortælling om Marie, der vokser op i et tækkerhjem på Langeland i 1930'erne. Moren er hele tiden gravid, der er ingen penge, men til gengæld både lussinger og overgreb i rigt mål. "Folkets skønhed" er titlen på et maleri, som faren kommer hjem med, men ellers er der ikke meget skønhed. Vejen væk fra Langeland tilbyder sig i form af ægteskabet med Otto, og i lighed med andre af egnens unge rejser de til København og får del i fremskridtet. Deres livshistorie og sociale opstigen spejles i Danmarks historie frem til 1970'erne og i fortællingen om flugten fra landet til byen og alt det, man ikke kan flygte fra.
En lysende vellykket og klassisk udviklings- og slægtsroman, som samtidig er et portræt af en tid og et miljø, som forekommer at være flere tidsaldre væk. Så barsk og råt var det udpinte daglejerliv, og så benhårdt og utilfredsstillende var både pigelivet på landet og senere livet som hjemmegående i sovebyens parcelhuskvarter. Usentimental og stor læseoplevelse i finpoleret sprog.
Det er Katrine Guldager, Kirsten Thorup, Hans Otto Jørgensen, Anne Marie Løn og Bent Haller i en skøn forening.