Jean-Denis Bredin erindrer sin sorgfulde og overuddannede opvækst i bourgeoisiet i 1930'ernes og 1940'ernes Paris. Til litterære læsere af barndomserindringer fra en svunden tid.
Han forstod allerede tidligt, at hans pligt var at hjælpe de andre med at leve, altid at række hånden ud og forsøge at være til så lidt besvær som muligt. Faderen, som han er tilkendt efter forældrenes skilsmisse, dør, da han er 10 år gammel, og han flytter ind hos sin mor. En søndag morgen i 1942 dukker den gule stjerne op, og flere og flere af klassekammeraterne er fraværende ved navneopråb, blandt andre kammeraten Feldman, som påtager sig rollen som privatlærer for Bredin. Filosofisk efterskrift af Vagn Lyhne om Bredin og begrebet habitus. Den i Frankrig velkendte Bredin (f. 1929), med sæde i l'Académie française, har et stort fag- og skønlitterært forfatterskab bag sig.
Rørende og poetisk beretning om et kærlighedshungrende, sorgfuldt og skamfuldt barn, som er henvist til sin ensomme navigation i de stramme borgerlige normer og dyder - i sin mors familie elegancen og overdådigheden, i sin fars pligten og arbejdsomheden. Glimrende oversættelse af Lis Norup. Velegnet til læsekredse.
Den samtidige Jean-Paul Sartre erindrer med OrdenePå sporet af den tabte tid. Bind 1 : Swanns verden, 1 en meget anderledes barndom. I På sporet af den tabte tid (Nyoversat udgave). Bind 1 Swanns verden, 1 skildrer Proust en barndom i det mondæne og dannede parisiske aristokratiDen samtidige Jean-Paul Sartre erindrer med Ordene en meget anderledes barndom. I På sporet af den tabte tid (Nyoversat udgave). Bind 1 Swanns verden, 1 skildrer Proust en barndom i det mondæne og dannede parisiske aristokrati.