Denne bog omhandler dansk rets almindelige regler om forældelse af fordringer i henhold til lov nr. 522 af 6/6 2007 (forældelsesloven). Loven afløste pr. 1/1 2008 forældelsesloven af 1908 og Danske Lov 5-14-4. Efter en 3-årig overgangsordning reguleres forældelsen fra 1/1 2011 udelukkende af den nye lov. Hovedformålet med bogen er at give praktikere indgående kendskab til fortolkningen og anvendelsen af den nye lov, som indeholder en mere omfattende og kompleks regulering af forældelse end tidligere. Loven har dermed afklaret en række forældelsesretlige problemer, men har samtidig rejst nye fortolkningsspørgsmål. I bogen analyseres og besvares disse spørgsmål – med særlig vægt på de områder, hvor forarbejderne til loven ikke gør det. På de områder, hvor regler og principper er videreført fra 1908-loven, redegøres der udførligt for den retspraksis, som også har betydning for forståelsen af den nye lov. Specialregler om forældelse behandles ikke i bogen, men der redegøres for forholdet mellem forældelsesloven og specialreglerne. Loven har desuden direkte betydning for de fleste specialregler (f.eks. om forsikring og om skat), fordi de tager udgangspunkt i lovens regler.
Fremstillingen forener lovkommentarens og håndbogens fortrin, og forfatteren omtaler derfor også relevante problemstillinger, der ikke reguleres af loven, f.eks. forholdet til fristregler og passivitet, afkald på forældelse og suspensionsaftaler. Afsnit, der knytter sig til en bestemt regel i loven, er udformet, så de nærmer sig lovkommentarformen. Der er tydelig angivelse af §- og stk.-nr. og disse afsnit indledes med beskrivelse af forarbejder, litteratur og reglens forhold til den tidligere retstilstand. Som en yderligere hjælp til læseren er forældelsesloven optrykt i sin helhed i bogens lovregister, hvorfra der med noter henvises til de sider, hvor de enkelte lovbestemmelser behandles.
Bogen afløser "Forældelse I" fra 2003 og til dels ”Forældelse II” fra 2005, der omhandlede forældelsesloven af 1908 og Danske Lov 5-14-4. Selv om en række grundprincipper i 1908-loven er blevet videreført i forældelsesloven af 2007, er ændringerne så omfattende, at denne bog reelt er en helt ny fremstilling – og den fremstår derfor som en 1. udgave.