For skilsmisseforældre, socialrådgivere og andre sagsbehandlere, der arbejder med Forældreansvarsloven og voldelige skilsmisser og skilsmissebørns vilkår.
Med udgangspunkt i et projekt og med en juridisk og psykologisk indfaldsvinkel handler bogen om konfliktfyldte og voldelige skilsmisser og de afledte problemer med forældrenes manglende evne til at håndtere aftalerne om fælles samvær. Introduktionen beskriver prolemstillingen, der vil belyse, hvordan den retlige regulering i Forældreansvarsloven (vedt. 2007) reelt skaber betingelserne for, at vold i et forhold kan fortsætte under de nye samkvem. Derefter følger fem anonymiserede interviews med kvinder, der alle har været i voldelige forhold. Hver historie kommenteres efterfølgende ift. gældende ret i loven suppleret med en psykologudtalelse omkring lovens centrale forhold: Ligestilling, barnets ret til to forældre, kommunikation, forældremyndighed og samvær. De to sidste kapitler behandler specifikt voldsaspektet ift. eksisterende viden om emnet og ift. Forældreansvarsloven. Bilag med lovtekstens ordlyd og kommunernes handlemuligheder ved anvendelse af vold.
Der findes en del litteratur, fx Ottesen: Samvær til barnets bedste?, Jappe: Forældremyndighed og samvær, Fædre og forældremyndighed m.fl.
Interessant bog om Forældreansvarsloven og de særlige forhold der gør sig gældende ved vold mellem forældrene og samkvem omkring barnet efter skilsmisse. Bogen problematiserer konsekvenserne af lovens bestemmelser.