Et godt forældresamarbejde i daginstitutionen er vigtigt for børnenes trivsel. Her introduceres en række elementer, der betinger dette. Henvender sig primært til det pædagogiske personale, men forældre, der sidder i forældrebestyrelser, kan også med fordel læse med.
Der bygges på et kvalitativt studie af, hvad der betinger det gode samarbejde - set fra forældreperspektivet. Vi præsenteres for en række nationale og internationale forskningsresultater. Dernæst introduceres en række forhold, der alle er med til at skabe godt samarbejde med henblik på trivsel og udvikling. Det er vigtigt for barnet at skabe forbindelser mellem de to verdener. Modtagelse af nye børn, samarbejdet i det daglige når der hentes og afleveres, forældremøder, forældresamtaler, skriftlig kommunikation, fester og andre traditioner, forældrebestyrelsesarbejde og aktiv forældredeltagelse, fx arbejdsweekends er de temaer, der præsenteres som elementer i arbejdet. Hvert kapitel afsluttes med eksempler på, hvad der virker samt refleksionsspørgsmål til det pædagogiske personale.
Lettilgængelig introduktion med en meget fin balance mellem teori og praksis. Der refereres til mange teorier og forskningsresultater, men den daglige praksis er hele tiden i centrum. Vil blive anvendt både i praksis og som lærebogsstof for pædagogstuderende.
Der findes mange titler om emnet. Forlaget her har selv udgivet en række artikler med forskningsresulater på området i bogform: Forældresamarbejde.