Gennemredigeret udgave af Søren Kierkegaards tankevækkende og satiriske essay om forfatterens stilling i samfundet. For litteraturinteresserede og andre, der vil læse Kierkegaard på nudansk.
I bogen filosoferer Søren Kierkegaard over forfatterens stilling i samfundet, hvilket fører til flere humoristiske og satiriske betragtninger. Han beskriver bl.a. de følelser, glæder og sorger, man har som forfatter, især, når man skal skrive forord til en bog eller en artikel. Han gør sig desuden tanker om, hvornår på året, en bog bør udkomme, hvordan man hitter på dens indhold, om kritikerstanden, og så påtænker han at begynde udgivelsen af et filosofisk tidsskrift, men det er en betænkelig sag forbundet med mange vanskeligheder. Illustreret med billeder.
Et af Kierkegaards mest tilgængelige værker, som fint er ført op til nudansk af Jens Staubrand. Man kan ikke undgå at trække på smilebåndet under læsningen, og mange af nutidens læsere, litteraturelskere, forfattere og bogfolk vil uden tvivl kunne nikke genkendende til mange af de forhold, som Kierkegaard beskriver.
I forhold til førsteudgaven, 1844, og senere udgaver, fx Søren Kierkegaard Forskningscenterets Søren Kierkegaards skrifter. [Bind] 4GjentagelsenFrygt og BævenPhilosophiske SmulerBegrebet AngestForord er nærværende bog lettere at læse og forstå, da den er gennemredigeret og tekstnært ændret til nudansk, samt illustreret med billeder og forklarende billedtekstSøren Kierkegaards skrifter. Bind 4 : Gjentagelsen. Frygt og Bæven. Philosophiske Smuler. Begrebet Angest. Forord.