Primært studerende indenfor journalistik og kommunikation, men henvender sig også til alle der arbejder med især politisk kommunikation.
Bogen er en lærebog med to formål. Dels at sætte målgruppen i stand til at afkode og forholde sig kritisk til samfundsfaglige undersøgelser, rapporter, meningsmålinger og lignende. Dels selv at være i stand til at planlægge og designe det samme område. Bogen er derfor en gennemgang af kvalitative og kvantitative undersøgelsesmetoder, såsom interviews, spørgeskemaundersøgelser, observationsstudier, eksperimenter og ikke mindst metoder til efterfølgende at analysere såvel kvalitativt som kvantitativt datamateriale. Man får også en introduktion til en række grundlæggende begreber, der er vigtige i forhold til forskning og undersøgelser, fx validitet, repræsentativitet og analyseteknik. Samlet set kan bogen ses som en introduktion til sociologisk metode særlig målrettet medie- og kommunikationsområdet, og vil blive en grundbog på journalist- og kommunikationsuddannelserne. Hvert kapitel afsluttes med grundig litteraturliste.
Bøgerne Forskning om og med mennesker : forskningstyper og forskningsmetoder i samfundsforskning, 6.udg., 2011, og Statskundskabens metoder, 2007, indeholder nogle af de samme temaer og metoder, dog ikke med det specielle medie- og kommunikationsfokus.
En lærebog om samfundsfaglige forskningsmetoder specielt med fokus på den journalistiske branche.